Vanguard lanceert actief obligatiefonds opkomende markten

3 december 2019

Vanguard publiceert in een persbericht:

“Vanguard heeft vandaag het Vanguard Emerging Markets Bond Fund gelanceerd. Dit nieuwe, actief beheerde fonds biedt UCITS-beleggers de mogelijkheid om te beleggen in een belangrijke beleggingsklasse die vaak is ondervertegenwoordigd in portefeuilles.

Het fonds streeft naar een totaalrendement, bij een gematigde inkomstenstroom, door hoofdzakelijk te beleggen in een breed gespreide portefeuille van door opkomende landen uitgegeven schuldpapier.

Het fonds wordt beheerd door het opkomende markten- en staatsobligatie team van Vanguard, dat wordt geleid door Daniel Shaykevich. Het team werd in 2013 opgericht en beheert wereldwijd ruim $10 miljard[1] aan actief beheerde beleggingen in Vanguard-fondsen, waarbij het een robuust beleggingsproces toepast. Het team heeft een zeer succesvol trackrecord opgebouwd met zijn VS-gedomicilieerde strategie voor obligaties van opkomende markten, met beleggingen van rond de $400 miljoen[2] wereldwijd.

Ga naar de website van: Vanguard

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer