Exelerating

Pensioenfondsen zakken onder kritische grens door coronacrisis

Aon publiceert op haar website:

“De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de eerste helft van maart teruggelopen van 95% naar 85%. Paniek op de beurs als gevolg van het coronavirus (COVID-19) zorgde voor donkerrode cijfers en een vlucht naar safe havens, waardoor de rente verder daalde. Op 9 maart kwam de hele swapcurve onder 0 te liggen en de aandelenkoersen belandden in een vrije val. Het coronavirus houdt wereldwijd de economie in zijn greep en hoe groot de economische schade uiteindelijk wordt, is nog onduidelijk.

Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon, wereldwijd dienstverlener op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt.

De beleidsdekkingsgraad, gebaseerd op de gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen twaalf maanden, daalde naar 100%. Deze dekkingsgraad ligt precies op het aangepaste tijdelijke wettelijk vereiste minimum van 100%. Kortingen voor eind 2020 worden echter een realistisch scenario, zeker gezien de actuele dekkingsgraad, die onder de 100% en zelfs onder de opgerekte grens van 90% ligt.”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

About author

Related Articles