Pieter van der Burg benoemd tot directievoorzitter Verzekeringsbedrijf

3 april 2020

Bovemij publiceert op haar website:

“Pieter van der Burg is per 30 maart 2020 door Bovemij NV en de Raad van Commissarissen benoemd tot directievoorzitter van het Verzekeringsbedrijf van Bovemij. Samen met Ageeth Bakker, CFRO van de Raad van Bestuur van Bovemij NV, vormt Pieter nu het tweekoppige statutaire directieteam.

Bovemij NV stond tot 2019 onder (groeps)toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB), omdat de verzekeringsactiviteiten, gemeten in balanstotaal, meer dan 80% van de totale activiteiten uitmaakten. De groei van het Financieringsbedrijf en het Databedrijf van Bovemij hebben er voor gezorgd dat het Verzekeringsbedrijf (N.V. Schadeverzekering- Maatschappij Bovemij) inmiddels rechtstreeks onder solotoezicht van DNB staat.

Dat heeft ook invloed gehad op de interne governance bij Bovemij. Er is een separate Raad van Commissarissen voor het Verzekeringsbedrijf geïnstalleerd (die bestaat uit Gerlach Cerfontaine, Amba Zeggen en Erno Kleijnenberg). En met de aanstelling van Pieter van der Burg en Ageeth Bakker (CFRO van Bovemij die als verbindende schakel met de Raad van Bestuur optreedt) is nu ook de statutaire directie voor het Verzekeringsbedrijf gevormd.”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer