Exelerating

APG vraagt Amazon transparantie over bescherming personeel tegen COVID-19

APG publiceert op haar website:

“APG, de New York City Comptroller en de New York City-pensioenfondsen roepen Amazon op om open te zijn over het effect van maatregelen om het personeel te beschermen tegen COVID-19. Hoewel Amazon onlangs een miljardenpakket aankondigde om zijn werknemers te beschermen, blijven deze bang om aan het werk te gaan.

Honderden Amazon-werknemers over de hele wereld nemen deel aan protesten, stakingen, en petities waarin zij het bedrijf oproepen meer te doen voor zijn werknemers. Naar verluidt hebben meer dan 50 Amazon-vestigingen gevallen van COVID-19 gerapporteerd.

De New York City Comptroller (de ‘financiële controleur’ van de stad), de New York City-pensioenfondsen en APG, namens haar pensioenfondsklanten, hebben gezamenlijk een brief gestuurd aan Amazon. Hierin dringen zij bij de onafhankelijke bestuurders van het bedrijf aan op openheid van zaken over het effect van maatregelen om werknemers te beschermen tegen het coronavirus. De brief is gericht aan de voorzitter van de commissie die toezicht houdt op de gezondheid en veiligheid van werknemers, en vraagt haar om verslag uit te brengen over de voortgang op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 27 mei 2020.

Amazon heeft onlangs aangekondigd om in het tweede kwartaal van 2020 circa €3,7 miljard uit te geven aan corona-gerelateerde maatregelen, “inclusief investeringen in persoonlijke beschermingsmiddelen, grondigere reiniging van faciliteiten, veilige looproutes, hogere uurtarieven en honderden miljoenen dollars aan uitgaven om eigen COVID-19-testmogelijkheden te ontwikkelen.” De media berichten echter dat veel Amazon-medewerkers bang blijven om naar hun werk te komen en bezorgd zijn over hun eigen veiligheid en die van hun families, collega’s en klanten.”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

APG

About author

Related Articles