Sterke groei Zwitserleven PPI

14 februari 2020

Zwitserleven publiceert op haar website:

“De Zwitserleven PPI heeft, ondanks grote concurrentie in de markt van beschikbare premieregelingen, wederom een sterke groei laten zien in 2019. Het beheerd vermogen steeg van 302 miljoen euro naar 581 miljoen euro, blijkt uit de jaarcijfers 2019 die vandaag zijn gepubliceerd. De premiepensioeninstelling uit Amstelveen heeft inmiddels meer dan 2100 werkgevers en ruim 52.000 deelnemers.

Arjen van Zanten, directeur PPI Zwitserleven: “We zijn trots op deze groei, vooral omdat wij één van de jongste PPI’s zijn. Wij hebben vanaf de start het beheerd vermogen bijna ieder jaar weten te verdubbelen.” Naast de stijging van het beheerd vermogen en het aantal werkgevers en deelnemers, steeg ook het premievolume met 45% naar €159 miljoen. Het succes is volgens Van Zanten te danken aan een combinatie van factoren. “Klanten kiezen voor de Zwitserleven PPI vanwege de voorwaarden, het gemak voor de deelnemers en onze duurzame fondsen. Daarnaast kiezen wij voor een persoonlijke aanpak, waarbij de werkgever één aanspreekpunt heeft die altijd bereikbaar is.”

De onderscheidende voorwaarden van de Zwitserleven PPI werd in de laatste MoneyView ProductRating premieovereenkomsten al bekroond met een 5-sterren rating. Het kosteloos aanbieden van Engelstalige communicatie zowel voor de werkgever als voor de werknemer, inclusief de online portals, de mogelijkheid om vanuit de beschikbare premie gegarandeerde pensioenaanspraken aan te kopen en het ontbreken van een contracttermijn resulteerde in deze hoogste haalbare score.

Het komende jaar zal Zwitserleven PPI verder inzetten op het activeren van de deelnemers. Van Zanten: “Wij willen deelnemers meer betrekken bij hun pensioen zodat ze inzicht krijgen in de keuzes die ze hebben – bijvoorbeeld bijsparen – en daardoor vaker gaan inloggen op MijnZwitserleven, hun persoonlijke pensioenpagina.”

Zwitserleven PPI heeft twee producten: Nu Pensioen en Nu PensioenRekening. Bij deze producten gaat de inleg bijna volledig naar het pensioen van de werknemers. De werknemer heeft online inzicht in zijn totale netto pensioen. Wanneer de werknemer arbeidsongeschikt wordt, neemt Zwitserleven de premiebetaling over. Ook het nabestaandenpensioen is verzekerd via Zwitserleven.

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer